Cursus Wordpress

Wordpress is zonder twijfel de eenvoudigste manier om een website te maken. Ga de uitdaging aan en publiceer binnen het uur een website met tekst, figuren, aangepaste vormgeving en extra functionaliteiten!

Wordpress is een CMS. Dat betekent dat de website reeds klaar is en jij enkel nog een lay-out moet kiezen en de inhoud moet invullen. In deze handleiding leer je een website maken via het gratis pakket Wordpress. Wordpress is de meest gedownloade CMS en is open source. Dit betekent dat je het volledig kan en mag aanpassen. De licentie van Wordpress bepaalt dat je de website ook mag gebruiken voor commerciële doeleinden en wel gratis!

Dit pakket is de concurrent van Joomla en Drupal, maar heeft zijn eigen voordelen en eigenheden.

aantal bladzijden Klaar voor gebruik in de klas
voorkennis Vereiste voorkennis: geen
mac Ook voor Mac-gebruikers
mac Onbeperkte tijdsduur

Wordpress - DEEL 1 (basis)

cursus Wordpress

In deze beginnerscursus leer je hoe je een basiswebsite maakt via Wordpress en vervolgens publiceert op internet. Leer werken met tekstopmaak, afbeeldingen, hyperlinks, tabellen, frames, multimedia, lightbox en veel meer.
Geen voorkennis vereist!

Wordpress - DEEL 2 (gevorderd)

cursus Wordpress Gevorderden

Je wil absoluut het maximum uit WordPress halen? In deze cursus voor gevorderden maak je de belangrijkste en interessantse plugins kennen. Je leert ook je website goed scoren in Google, snel maken, vrij van spam en veel meer!

Wordpress - Template maken

cursus Template bouwen Wordpress

Een Wordpresssite is pas uniek wanneer je een eigen template maakt. In deze cursus leer je een eigen theme bouwen door eerst in een fotobewerkingsprogramma foto's te bewerken en te tekenen. Vervolgens leer je in HTML, CSS en PHP de theme bouwen.

Wordpress - Webshop maken

cursus webshop maken via Wordpress

In deze cursus leer je hoe je een Wordpresssite kan ombouwen naar een webshop. Leer via je winkel verkopen en maak kennis met BTW, voorraden, leveringen en diverse betalingsmogelijkheden.

© 2000 - 2016 Zelfstudie.be - Alle rechten voorbehouden

Website laten maken: kerfuffle.be - Website publiceren: zelfhosting.com

Gerelateerde cursussen